Fényfürdő áram nélkül

A fürdés-mosdás ősidők óta az ember szokásai közé tartozik. Az évezredek folyamán voltak kultúrák, amelyekben fontos társadalmi érintkezési formaként működött. Fontos politikai, gazdasági döntések születtek az ősi fürdőkben csakúgy, mint manapság. Most mégis változik valami.

Hogyan is mondja a víz meghatározása? A tiszta víz színtelen, szagtalan, íztelen, semleges folyadék. Volt eddig, tehetjük hozzá. Nem csak színes lett, de világít is!

A korszerű technika anélkül festi meg a vizet, hogy keverne hozzá valamit és anélkül világít, hogy áramot vezetnénk bele. Hogyan, áram nélkül világít? Igen, a mai LED-technika kis áramigényével lehetővé vált, hogy a kiáramló vízzel meghajtott hidromotor elegendő áramot termeljen ahhoz, hogy a víz világítson. Az áramfejlesztő parányi dinamó, a több színben világító ledek, a színváltó elektronika, sőt még a hőérzékelő kapcsoló is a világító zuhanyfejben van elhelyezve. A kapcsoló maga a vízcsap: folyik - nem folyik a víz, csakúgy, mint az áram. Az áram még törpefeszültségnek is alig nevezhető, ezért teljesen veszélytelen, felszerelése senkinek nem okoz gondot.

Az "Árak" menűben talál típusok szerinti részletezést.

 Világító zuhany  Világító zuhany  Világító zuhany  Világító zuhany